
Bacillus VIP z algami
To synergiczne połączenie długotrwałej fermentacji tworzy silne bakterie i unikalne metabolity które naturalnie wspierają i skutecznie ograniczają warunki sprzyjające występowaniu chorób grzybowych, oraz dbają o odporność roślin i żyzność gleby.
Zabiegi biopreparatem efektywnie zasiedlają pozytywną mikroflorą liście roślin oraz glebę.
Gdy roślina jest skolonizowana silnymi i dobrymi bakteriami, tworzy warstwę biofilmu który sprzyja roślinie aby prawidłowo i zdrowo się rozwijała.

SKŁAD
Unikalne konsorcjum 9 szczepów bakterii, ekologiczna melasa trzcinowa, algi morskie, woda rewitalizowana.
Naturalne wsparcie w uprawie:
cebuli, ziemniaków, marchwi, pomidorów, ogórków, papryki, kapusty, buraka, kalafiora, selera, pora, pietruszki, kalarepy, fasoli, grochu, pasternaku, czosnku, oraz krzewów owocowych: (truskawek, borówek amerykańskich, porzeczek, malin, jeżyn, jagód, aronii, poziomek, agrestów, winogron).

Ogranicza warunki sprzyjające występowaniu chorób grzybowych:
-
cebula: mączniak prawdziwy, alternarioza, biała zgnilizna, fuzaryjna zgnilizna, bakterioza.
-
ziemniaki: zaraza ziemniaczana, alternarioza.
-
marchew: alternarioza naci marchwi, mączniak prawdziwy, plamistość zgorzelowa korzeni, rizoktonioza marchwi, szara pleśń, zgnilizna twardzikowa.
-
pomidor: zaraza ziemniaczana, mączniak prawdziwy, szara pleśń, antraknoza, brunatna plamistość liści.
-
ogórek: mączniaka prawdziwego i rzekomego, fuzaryjne więdnięcie ogórka (fuzarioza ogórka)
-
papryka: antraknoza korzeni, fuzarioza, choroby bakteryjne, choroby wirusowe, rizoktonioza, sucha zgnilizna wierzchołkowa owoców, szara pleśń, wertycylioza, zgnilizna twardzikowa.
-
kapusta: czarna zgnilizna kapusty, czerń krzyżowych, kiła kapusty, mączniak prawdziwy kapusty, zgnilizna twardzikowa, szara pleśń
-
burak: mączniak prawdziwy, rdza buraka, brunatna plamistość liści, chwościk, zgnilizna twardzikowa.
![31113 [Przekonwertowany].png](https://static.wixstatic.com/media/8a7003_2216c28f551d4af296d965c2adc5519c~mv2.png/v1/fill/w_459,h_250,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/31113%20%5BPrzekonwertowany%5D.png)
-
kalafior: alternarioza, kiła kapusty, szara pleśń, czerń krzyżowych, mączniak prawdziwy, mączniak rzekomy
-
seler: septorioza selera, chwościk selera
-
por: zgorzel siewek, biała zgnilizna, różowa zgnilizna korzeni, fytoftoroza, alternarioza, rdza, alternaria, biała zgnilizna
-
pietruszka: alternarioza naci pietruszki, mączniak rzekomy baldaszkowatych, zgnilizna twardzikowa
-
kalarepa: mączniak rzekomy i czerń krzyżowych
-
fasola: antraknoza fasoli, bakterioza obwódkowa, szara pleśń, zgnilizna twardzikowa
-
groch: mączniak prawdziwy, rdza grochu, askochytoza grochu
-
pasternak: mączniak prawdziwy, plamistość liści
-
czosnek: biała zgnilizna czosnku, fuzaryjna zgnilizna czosnku
-
krzewy owocowe: (truskawki, borówki amerykańskie, porzeczki, maliny, jeżyny, jagody, aronia, poziomki, agresty, winogrona) - aktywuje naturalną odporność
SPOSÓB UŻYCIA
W roztworze wodnym, w formie oprysku na glebę i rośliny:
100 ml preparatu na 5 -10 litrów wody /100m²
Pierwszy zabieg wiosną przed siewem a w sezonie co dwa tygodnie w zależności od potrzeby.