top of page

AZOTO VIP

Naturalny środek mikrobiologiczny zawierający kompleks bakterii azotowych, które aktywują naturalny ekosystem do wiązania azotu z powietrza

Zalety

1

wiąże azot atmosferyczny stanowiąc jego dodatkowe źródło 15 – 30 kg/ha

2

stymuluje potencjał plonowania przy okresowych niedoborach azotu

3

bezpieczna forma azotu jest dostępna przez cały cykl wzrostu roślin

4

ułatwia ukorzenianie kiełkujących nasion, polepszając ich głęboki rozwój

5

intensyfikuje rozwój bryły korzeniowej.

6

stymuluje bujny wzrost roślin

7

pomaga roślinom skutecznie radzić sobie w sytuacjach stresowych

8

zwiększa wigor i skuteczne wykorzystanie wody i składników odżywczych

9

zmniejsza uzależnienie od nawozów azotowych

Działanie:

AZOTO-VIP to naturalny środek mikrobiologiczny zawiera-
jący kompleks bakterii azotowych, które aktywują naturalny
ekosystem do wiązania azotu z powietrza i uwalniają go w
formie dostępnej dla roślin w całym cyklu wzrostu. Dzięki
temu możemy ograniczyć dawki azotowych nawozów mi-
neralnych. Kompleks bakterii użytych w preparacie zwiększa
odporność roślin na niekorzystne warunki środowiskowe
oraz poprawia biologiczną żyzność gleby, wpływając na ilość
i jakość plonu.

czoło etykiety.png

Składniki: 

Kompleks żywych kultur bakterii Paenibacillus polymyxa, azotobacter chroococcum, ekologiczna melasa z trzciny cukrowej, woda.

Koncentracja bakterii w preparacie wynosi 2,28×10*8 jtk/ml

Stosowanie:

Zboża ozime i rzepak ozimy: 
Jesienią doglebowo przed siewem lub nalistnie po siewie, albo wczesną wiosną po ruszeniu wegetacji lub w trakcie intensywnego wzrostu.

Zboża jare, kukurydza, buraki cukrowe, ziemniaki:
Wiosną doglebowo przed siewem, lub nalistnie w trakcie intensywnego wzrostu. 

Warzywa: 
Doglebowo przed siewem, lub w trakcie okresu wegetacyjnego.

 

Dawkowanie:

2 l/ha na 200-300 l. wody.

 

Doglebowo lub nalistnie w formie oprysku. Od wczesnej wiosny (min. temp. gleby od 8°C) do późnej jesieni. Od 1 do 2 zabiegów w sezonie. Unikać oprysku przy silnym nasłonecznieniu.

Przechowywanie:

Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Zachowuje najwyższą jakość przez okres 12 miesięcy od daty produkcji podanej na opakowaniu. 
Unikać przemrożenia.

PRODUKT KUPISZ TUTAJ!

bottom of page